| program vinter/vår 2015 | ljud- & bilddagbok | kontakt | hem |
Kulturkväll på Cousteau börjar alltid kl 18 med mat, och slutar runt kl 21. Dörrarna öppnas 17.30.

måndag 27 april 2015

Fredrik Hardenborg, debuterande Uppsalaförfattare * Om sin bok Ondskan är en blond pojke*

Fredrik Hardenborg är född och uppvuxen i Uppsala. Idag bor han där med fru och två barn. När han inte skriver gillar han att spela innebandy och gitarr (dock ej samtidigt). Ondskan är en blond pojke är hans debutroman. En psykologisk thriller om kärlek, olycka, flykt och vanmakt.

I ett litet samhälle utanför Uppsala bor Isse och Adde. Två unga killar som har hamnat på olika sidor om varandra: den mobbande och den mobbade. Hur allting började vet ingen. Varifrån kommer egentligen ondska?

Är det Isses halvkriminella farsa och alkoholiserade mamma som är förklaringen? Eller beror allt på olyckan med Addes pappa? Kanske är allt en olycklig slump, men när situationen närmar sig kokpunkten är det redan för sent att göra något.

Fredrik Hardenborgs uppträder emellanåt som countrymusiker och nu kommer han med sin debutroman, ”Ondskan är en blond pojke", som bygger på en autentisk händelse i Rödeby i Blekinge 2007. Tonårspojkar trakasserade en familj, och det slutade med att pappan i familjen sköt ihjäl en av pojkarna.

 

Boken släpptes 16 mars.